2015. május 5., kedd

Bécs 2015 újra látni, megszeretni

Idei első bejegyzésem egy kis élménybeszámoló.
2013 ban már egyszer ellátogattunk Bécsbe ahol akkor iszonyatosan hideg volt pedig március végén mentünk.Idén ez jobban sikeredett.Közel 24 fokban csodás tavaszi időben indultunk útnak 3 napra.
3 órás vonatozás után értünk Bécsbe.Onnan kb 20 perc volt gyalog a szállás.Gyalogolnunk a híres bevásárló utcán kellett a Marianhilfer strassén.Félelmetes volt ahogy a nagy tömeg hömpölygött az utcán.Minden második üzlet világhírű:Zara,Tommy Hilfinger,H&M stb.
Kicsit Budapestre hasonlítanak az utcák viszont ha jobban megnézzük akkor látjuk az óriási különbséget:Az utcán még egy csikk sem volt eldobva,összefirkált falat sehol sem láttunk,Máló vakolatot és koszos épület sem volt sehol.
Minden bolt reggel 8 kor nyitott ki,az emberek is 7 óra tájban kezdtek munkába indulni.Rengeteg kerékpáros volt,nők kosztümben férfiak zakóban kerékpáron indultak munkába.
A szállás után irány a Hofburgon keresztül a  Mihael,Miheller platz ahol rengeteg turista és még több fiákeres volt.
Másnap megnéztük a Karlkirche -t és a székesegyházat.Szintén csodás volt.Iszonyatosan óriás szépen megmunkált épülettel,hatalmas térrel körülötte sok-sok kis apró bolttal.Valamint olyan hatalmas tömeggel amekkorát még soha sem láttam.
Délután pedig irány Schönbrunn.
Már fentem a fogam itthon hogy megnézzem a csodás kertet amit 2 éve nem tudtam megnézni.
A kertbe ingyen be lehetett menni.Bár a prospektus szerint este 18 óráig van nyitva de még fél 7 körül is indultak be látogatók.A kert óriási rengeteg fával,zöld fűvel,padokkal,szobrokkal.Csodás és lenyűgöző látvány.A Glorietthez vezető utat,dombot megmászni igazi kihívás viszont felérve a látvány mindenért kárpótol.Útközben aki nem bírja az erős felfelé menetet sok-sok pad áll rendelkezésére ahol megpihenhet.Én még mókusokat is láttam amint ugrabugráltak:)
Fent a Glorittnél egy cukrászda működik jelenleg terasszal ahová ki lehet ülni egy kávéval vagy egy süteménnyel.Jelenleg átépitették a Gloriettet igy a belépésért nem kellett fizetni.
Azt javaslom hogy a kastély látogatására és a környékére egy egész napot szánjunk mert hatalmas.Mivel én már este voltam kb 19 óra környékén jöttem kifelé addigra már csak pár ember lézengett a kastély udvarában.Nagyon kellemes volt.
Biztos van még rengeteg látnivaló amit nem láttam de már ezért is érdemes volt újra kiutazni.
Végezetül néhány kép az útról: