2011. július 31., vasárnap

Mi mosolyog az üvegekben?

Hát a téli savanyúság:
Először mindig a hordós levet csinálom meg ebbe megy az uborka ami folyamatosan érik.Szedés után kiválogatom jó alaposan megmosom és csak beleboritom a hordóba.A hordós lé receptet már leirtam valahol de ha valaki kéri megjegyzés rovatba leirom újra.
Sajnos spejzom nincs igy a fürdőben van a hordó mert az a lakás lehüvösebb pontja:)




És tele ubival:



A 90 literes hordóba dupla levet csináltam.Mivel az erőset külön rakom valamint az almapaprikát is.Ezeket belerakom üvegbe a hordóból merek rá levet és lekötöm.pár nap múlva újra ki kell pótolni a levet mert a paprika beszívja.
Az almapaprika trió:



Valamint a cseresznyepaprika termésem.Igaz ezt anyunak adtam mert csak ők szeretik:



Azért csak leírom a hordós levet újra:
Hordós savanyúság lé készítése
10 liter víz
30 dkg só
60 dkg cukor
1,6 liter 10% ecet
3 dkg timsó
A timsót feloldjuk kevés vízben és a fentiekkel összekeverjük.
5 dk nátriumbenzoátot feloldunk kevés vízben és állni hagyjuk és utána az előző mixhez cseppenként hozzákeverjük.
4-5 dkg borként szintén feloldunk,állni hagyjuk és cseppenként belekeverjük az előzőekbe.
Fűszerek:
Uborkához,paprikához,dinnyéhez
Torma babérlevél,pár szem szegfűbors,kapor,koriander,bors,mustármag esetleg fokhagymagerezd
Én a céklát is ezzel a lével rakom el csak nem teszek bele kaprot,tormát hanem ha megfött a cékla meghámozom legyalulom üvegbe rakom,ráöntöm a levet szórok

Nincsenek megjegyzések: