2011. június 26., vasárnap

Ilyen volt-ilyen lett avagy a tanya átalakulása 2009 től a napjainkig

Szerencsémre szabin vagyok.Igy gyakrabban tudok majd írni a blogba.
Írok egy kicsit a tanyáról is de szerintem itt a képek fognak komolyabban beszélni.
Lássuk először az udvart:
Ilyen volt 2009 őszén
Az előző tulaj birkatenyésztéssel foglalkozott.Nappal kihajtotta a juhász a több száz birkát este pedig behajtotta az udvarba.Igy jó pár centi vastagon van a földön a birkatrágya.Valamint mindenféle szemét megtalálható a föld felett és a föld alatt is.Ugyanis szántáskor folyamatosan bukkannak fel téglák mindenféle méretben,fólia darabok,tányér darabok,és mindenféle szemét.
A sok-sok munka után pedig ilyen lett az udvar:




Azóta ez a rozoga ól is el lett bontva,helyén most a kertem van.
Aztán áll egy kis ház is a tanyán ami csak pár négyzetméter egy pici szoba és egy pici konyha az egész.A juhász lakott benne elég sanyarú körülmények között.
A kisház igy nézett ki 2009-ben:






A több mázsa szemetet sikerült elhordani a rozoga kerítést elbontani.A kisház ki lett festve és igaz csak átmenetileg berendezve.Egy személynek pár éjszakára tökéletesen megfelel.Kiegészitésnek odahúztunk egy lakókocsit is mely jelenleg ebédlőként funkcionál.
Ilyen lett:




Lássuk az udvar hátsó részét amit apukám a gazdasági épületeknek szán.Jelenleg 4 bárány,9 malac+1 anyadisznó és rengeteg tyúk képezi az állományt.Nem csak nekik kell a hely hanem a nekik szánt takarmánynak is!
Itt még csak a romhalmaz volt:






És lassan el kezdtünk építkezni.Volt mindenféle munka:betonozás,kefnihordás,lapátolás,tetőszerkezet festés stb.






Végül a kert:



Ami most már ilyen:
Mondhatom hogy egy nagyon kellemes és tiszta kis tanyává sikerült varázsolnia ezt a helyet apukámnak.A nagy része az ő keze munkája.Igyekszünk ezt az állapotot fent tartani és amin kell szépíteni.De most ilyenkor a legszebb.Minden szép zöld.Csicseregnek a madarak,a műhelybe már a fecskék is fészket raktak:)
Szóval mondhatom hogy azon a környéken a miénk a legszebb tanya!

1 megjegyzés:

Bódis írta...

Nem ér másolni Marika, saját ötlettel állj elő. Nem leszel így kreatív, vagdalkozol a témákkal! :D :) Szánalmas próbálkozás ,és nem minden rólad kellene szólnia! :D:D