2011. június 10., péntek

Zakuszka tanya-olvasd és segítsd

A mai bejegyzés egy kicsit eltér a kertészkedéstől.
Sajnos rengeteg kóbor árva állat van és annál is több lelketlen ember aki kiteszi az állatot-sokszor megkínozva-az utcára.Sok-sok menhely,alapítvány és magánszemély van aki próbál ezen az árvákon szívvel-lélekkel segíteni.Nekem a szívem csücske a Mátracserpusztai Zakuszka tanya Várkonyi Andival az élen aki tényleg minden erejét ebbe a tanyába fordítja segítve a lovakon,kutyákon,macskákon és sok -sok árva állaton.
Az zakuszka tanyáról bővebben itt olvashatsz:
Zakuszka tanya-blog
Közzé is tennék egy segítségkérést ami egy olvasótól származik és szerintem nagyon jó ötlet.Magam részéről örökbe is fogadtam 4 kis bálát.
Tehát Bálaörökbefogadás
Andi! Mennyibe kerül egy bála széna? Szerintem hirdethetnél bála örökbefogadási akciót.Vagy valami ilyesmit. Mondjuk ugy aki akar kifizethetné egy bála árát.

Margit zseniális ötletet megfogalmazó vendégkönyvi bejegyzése nyomán ezennel ünnepélyesen meghirdetem Virtuális Bála-örökbefogadási Akciónkat. A lómenhely fenntartásának legköltségesebb része a téli szálastakarmány megvásárlása. A 18 fős nyomiménes átteleltetéséhez 150 körbála szénát, ill. 500 kis kockabálát vettünk; egy körbála szállítással-rakodással együtt 4500 Ft, egy kisbála pedig 250 Ft. Ha szeretnél virtuális bálagazdi lenni, akkor nincs más teendőd, mint átutalni a kiválasztott bála árát a gebbencsmenhely számlájára:

11735005-20540371, Zakuszka-tanya Alapítvány A Rászoruló Lovakért (OTP)

Az örökbefogadó nem viheti haza a kiválasztott bálát, viszont bármikor sok szeretettel gondolhat rá, sőt látogathatja, szeretgetheti és elmehet vele sétálni is (bár ez utóbbit nem ajánlom). Cserébe megígérem, hogy a kiválasztott bálát szakszerűen tárolom, és ha eljön az utolsó napja, kíméletesen etetem fel.
Forrás:Zakuszka tanya blog Várkonyi Andi utólagos engedelmével


Sajnos a menhelykassza Andinál eléggé megcsappant mivel nem 1-2 állatot kell ellátni hanem sokat.Az állatok pedig nem maradhatnak télen széna-szalma és takarmány nélkül.amit ugye most ilyenkor kell beszerezni.Arra kérek mindenkit ha csak pár száz forinttal ha teheti segítsen Andinak és a védenceinek.A zakuszka tanyanaplóhoz pedig jó olvasást kívánok(merem ajánlani mert nagyon tartalmas és érdekes,no meg tanulságos)
Mindenkinek szép hosszú hétvégét kívánok!!

Nincsenek megjegyzések: